1. Carlo van Esch

Er staan volgens de lijsttrekker niet voor niets allemaal verschillende mensen op de posters. Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder.

Hallo allemaal,

Ik ben Carlo van Esch, 47 jaren jong. Ik woon al mijn hele leven met heel veel plezier in Moergestel. Eerst in het buitengebied op een boerderij aan de Pijnendijk. En nu al ongeveer zo’n 30 jaar in de Schoolstraat. Daar woon ik samen met Marieke, die geboren en getogen is in Haaren. Daar kom ik dus ook regelmatig als we op bezoek gaan bij mijn schoonouders of vrienden. Met Marieke heb ik 3 kinderen Britt, Anouk en Luuk, waarvan de eerste 2 op Durendael zitten.

Ik ben een carnavalsvierder in hart en nieren, omdat dit enorm verbroedert. En omdat regelen me op het lijf is geschreven, ben ik voorzitter van het Samenwerkend Moergestels Carnaval (SMC) en voorzitter van CV De Durdraaiers.
Ik ben ook voorzitter van de SMC-commissie die afgelopen jaar het Sauwelen in Moergestel nieuw leven heeft ingeblazen. En dat was een enorm succes. Helaas staan door Corona de carnavalsactiviteiten op een laag pitje. 

Daarnaast vind ik het organiseren van spelletjes erg leuk. Daarom heb ik zo’n 8 jaar geleden de Moergestelse Dorpskwis ‘Quispel’ mee opgezet en organiseer ik jaarlijks de Durdraaiers Kwis. Om af en toe ook nog een beetje sportief te zijn, ga ik regelmatig een eind hardlopen en sla ik af en toe een balletje bij MTV Stokeind. Ik voetbal zelf nog bij Audacia en ben daar leider/trainer van het jeugdelftal van mijn zoon. 

In het dagelijks leven werk ik bij de gemeente Oirschot. Daar ben ik leidinggevende op het gebied van  Sociale Zaken en Publieke Dienstverlening. De ervaringen die ik daar op doe, kan ik heel goed gebruiken in Oisterwijk.

Zo’n 15 jaar geleden ben ik politiek actief geworden. Ik heb toen heel bewust gekozen voor Partij Gemeente Belangen, omdat die de inwoners echt centraal stelt. Een gemeente is immers bedoeld om de gezamenlijke belangen van de gemeenschap te behartigen. In onze democratie betekent dit dat de inwoners hun eigen vertegenwoordigers kiezen. En die vertegenwoordigen de belangen van het volk in de gemeenteraad.

Sinds 2010 zit ik in de raad, sinds 2014 als fractievoorzitter, en voel me dus ook echt een vertegenwoordiger van de gemeenschap. Ik vind het daarom erg belangrijk dat onze inwoners aan de voorkant mogen meepraten en meedenken over alles wat er speelt in onze gemeente. Zij zijn de ervaringsdeskundigen. Voor hen doen we het allemaal.

Daarom vind ik dat de gemeente goed moet luisteren naar de inwoners en altijd moet terugkoppelen wat er met de inbreng is gedaan. Daarom ben ik ook een groot voorstander van leefbaarheidsplannen door en voor de bewoners zelf. En daarom vind ik dat de communicatie vanuit het gemeentehuis nog beter kan en moet.

Als PGB hebben we een mooie club mensen, die zich stuk voor stuk willen inzetten voor Oisterwijk, Moergestel, Haaren en Heukelom. Ik ben er daarom trots op dat ik de lijst van Partij Gemeente Belangen wederom mag aanvoeren. Maar dat kan ik niet alleen, dat doen we met zijn allen. Dat noemen wij de Kracht van Samen!

Vriendelijke groeten,
Carlo van Esch

  Terug naar de Kieslijst >>

Verkiezingen 2020:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
De stemlokalen zijn gesloten. Bedankt voor jullie stem!