Op wie kun je stemmen?

Woensdag 18 november 2020 is het zover. Dan zijn de herindelinssverkiezingen in Oisterwijk, Moergestel, Heukelom én Haaren. Met 7 partijen valt er wat te kiezen.

Bij PGB staan in ieder geval 50 inwoners op de lijst die ons al steunen. Dit is zelfs het maximum aantal deelnemers per partij. Hieronder vind je ze allemaal.

Succes met je keuze op 18 november. Jouw stem telt!

Op de kieslijst

Wanneer je het stemlokaal inloopt, kun je uit 7 partijen kiezen. Elke partij heeft een aantal kandidaten op de kieslijst staan. De eerste 10 zijn meestal de raadskandidaten van elke partij, de meeste andere zijn ambassadeurs. Wij stellen je graag aan onze eerste tien kandidaten voor! Vergeet ook niet om naar de andere 40 personen op onze kieslijst te kijken. Wie verdient jouw stem?

  1. Carlo van Esch (Moergestel)
  2. Roel van den Bersselaar (Oisterwijk, KVL)
  3. Marieke Moorman (Moergestel)
  4. Femke Pijnenburg (Haaren)
  5. Jan de Laat (Oisterwijk, Pannenschuur)
  6. Ingrid van Boven (Oisterwijk, Waterhoef)
  7. Johan van den Brand (Haaren) >>
  8. Dion Dankers (Oisterwijk, Pannenschuur) >>
  9. Jurgen Bogers (Oisterwijk, de Bunders) >>
  10. Thijs Reijnen (Haaren) >>

Wel op de lijst, niet in de raad?

Hoe kan het dat de kieslijsten van alle partijen samen zoveel meer mensen tellen, dan dat er zetels zijn? Dat zijn er namelijk ‘slechts’ 23.  Van Esch begrijpt de vraag:  “Voor álle partijen geldt, dat mensen die lager op de kieslijst staan, niet verwachten dat ze in de raad gekozen worden. Maar zij willen zo wél iets terugdoen voor hun partij. Volgens mij is dat een prachtig voorbeeld van samen optrekken.”

Op plek 6 vinden we Ingrid van Boven. Zij heeft als raadslid veel voor ons gedaan. Helaas gaat zij eind dit jaar, begin 2021, verhuizen buiten Oisterwijk, waardoor we haar positivisme zullen moeten missen. Er is contact geweest met de landelijke Kiesraad, maar die houdt vast aan de deadline van het indienen. Er kon dus niets meer gewijzigd worden op de kieslijst. Als PGB willen we echter transparant zijn en dit daarom mededelen. 

Enkele opvallende namen en nieuwkomers

De top-10 van PGB werd al eerder bekend, onder wie drie nieuwe Haarense kandidaten, met als jongste en hoogste nieuwe binnenkomer Femke Pijnenburg. En Jan de Laat die zich bij de lokale partij aansloot. In de top-50 staan meer opvallende nieuwkomers. Zoals Thomas Goudsmits, voorzitter van Scouting Oisterwijk, de Haarense brandweercommandant Albert van de Wiel en Dré van Hal uit Heukelom. Van Hal: “Ik ambieer niet om in de raad te gaan zitten. Maar PGB heeft wel mijn steun. De partij geeft op een goede manier kleur aan de lokale politiek. Met oog voor de leefbaarheid en gezondheid van mensen en ze leggen steeds meer nadruk op duurzaamheid.” Hij verkeert in goed gezelschap als lijstduwer, zo vinden we op de laatste plek een oud en vertrouwd PGB-lid: Jan Oerlemans (Moergestel), die bovendien voorzitter is van de partij.

Verkiezingen 2020:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
De stemlokalen zijn gesloten. Bedankt voor jullie stem!