8. Dion Dankers

Van klein jochie op een trapveldje in de Apollolaan, via wijkadviesraad, commissie- en raadslid, nu 2,5 jaar wethouder. Dion ademt Oisterwijk.

Dag allemaal,

Mijn naam is Dion Dankers (54) en ik ben geboren en getogen Oisterwijker. Ik groeide op in de wijk Westend, wonende aan de Telstarlaan en later de Küllerlaan. Op het Apolloveld heb ik heel wat uurtjes doorgebracht. De Johannes van Oisterwijkschool (gelegen tussen Beukendreef en Beatrixstraat) was de basisschool waar ik op zat. Helaas bestaat deze niet meer, maar er zijn mooie woningen voor terug gekomen.

Op mijn 18e levensjaar heb ik vanwege mijn werk Oisterwijk verlaten. Na Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Mons (Zuid België) en Breda, ben ik 20 jaar later weer terug gekomen naar Oisterwijk. Sinds 2004 woon ik met mijn gezin met veel plezier in de wijk Pannenschuur. Onze dochter (21) is sinds april van dit jaar op zichzelf gaan wonen.

In 2005 ben ik lid geworden van de wijkadviesraad Pannenschuur. We hebben met een ongelooflijk fijne groep heel wat bereikt. Je kunt dan onder andere denken aan de herinrichting van het Willem van der Aa Park en Pannenschuurplein.

In 2010 werd ik door Partij Gemeente Belangen gevraagd of ik interesse in de politiek had. Na het lezen van hun verkiezingsprogramma was ik snel overstag. Vervolgens heb ik 4 jaar als commissielid ervaring op mogen doen in de politiek. Ik begon in de commissie Inwonerszaken (sociaal domein, waar nog altijd mijn hart ligt) en later Algemene zaken (o.a. Financiën). In 2014 werd ik verkozen in de gemeenteraad en nog eens 4 jaar later mocht ik wethouder worden.

Op 17 mei 2018 werd ik als wethouder geïnstalleerd in onze mooie gemeente. Nu 2,5 jaar later kijk ik terug op een mooie, boeiende en zeer leerzame periode. De constante uitdaging is om het zo goed mogelijk te doen voor alle inwoners, maar wel in de wetenschap dat je het nooit iedereen naar de zin kunt maken. Maar vooral ook dat we het samen moeten doen. Graag blijf ik ook na de komst van Haaren mijn politieke steentje bijdragen. Vandaar dat ik terug te vinden ben op plek 8 op de kieslijst van PGB.

Hartelijke groeten,
Dion Dankers

  Terug naar de Kieslijst >>

Verkiezingen 2020:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
De stemlokalen zijn gesloten. Bedankt voor jullie stem!