4. Femke Pijnenburg

De hoogste Haarense én jongste nieuwe binnenkomer voelt zich welkom bij PGB. Hopelijk voelen alle Haarenaren zich net zo welkom in gemeente Oisterwijk.

Dag allemaal, 

Mijn naam is Femke Pijnenburg, 22 jaar oud en woonachtig in Haaren. Voor de Haarenaren onder ons, mijn opa was Piet Pijnenburg van de Langeweg. Jarenlang was hij de ploegenspecialist van Boeke Heesters. 

Als jong meisje begon ik, net als veel anderen, bij scouting Sint Joris aan het Haarense verenigingsleven. Verschillende verenigingen volgden, zoals: het kinderkoortje, voetbalclub Nemelaer, zanggroep Vocalis en uiteraard jeugdcircus Il Grigio. Na mijn 10-jarig jubileum als artiest, ben ik sinds 2016 trainer van de koorddanseressen. En dat is minstens zo leuk! Verder ben ik druk bezig met het laatste jaar van mijn bachelor Bestuurskunde aan Tilburg University. 

Ongeveer een jaar geleden ben ik lid geworden van PGB. De keuze voor PGB was snel gemaakt, omdat deze lokale partij de inwoner centraal stelt. De inwoner weet immers het beste wat er in zijn eigen omgeving speelt. Daarnaast sluit Haaren zich natuurlijk aan bij de gemeente Oisterwijk en ik vind dat de Haarense belangen ook goed vertegenwoordigd moeten zijn. 

Het behoud van de leefbaarheid in onze gemeente, rekening houdend met de eigen charme van de kernen, is voor mij erg belangrijk. De kernen moeten aantrekkelijk zijn. Met voldoende detailhandel, wijkcentra en dorpshuizen, clubs en verenigingen, horeca en woningen voor alle leeftijden. De inwoner is de drijvende kracht binnen de gemeente en de gemeente moet dus ook aantrekkelijk zijn en blijven voor de inwoner. 

Als Bestuurskunde student leer ik veel over burgerparticipatie. De theorieën zijn prachtig, maar in de praktijk kan dit vaak stukken beter. Ik wil mij inzetten om de betrokkenheid in de gemeente nog verder te vergroten en te verbeteren. In gesprek te gaan met zowel jong als oud, zodat elke inwoners zich gehoord voelt. 

Succes met je keuze op 18 november!

Groeten,
Femke

  Terug naar de Kieslijst >>

Verkiezingen 2020:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
De stemlokalen zijn gesloten. Bedankt voor jullie stem!