5. Jan de Laat

Jan zit bijna 10 jaar in de politiek, is ambtenaar in Veldhoven en al bijna 40 jaar inwoner van Oisterwijk. Dan kun je je volgens ons wel verplaatsen in de verschillende blikken die mensen hebben over de samenleving.

Hallo iedereen,

Mijn naam is Jan de Laat en ik ben 63 jaar. Ik ben geboren in Tilburg en heb daar een onbezorgde jeugd gehad in de wijk ‘Het Wandelbos’. Ik sportte veel en voetbalde in de jeugd bij RKTVV. Op 17-jarige leeftijd verliet ik mijn ouderlijk huis en ging intern voor een opleiding tot beroepsmilitair bij defensie. Van 1974 tot 1989 heb ik als beroepsmilitair op verschillende plekken in Nederland gewerkt, tot ik in 1989 de overstap maakte naar de automatiseringsbranche. In 1992 startte ik bij de gemeente Veldhoven, sinds 1994 ben ik werkzaam binnen het Sociaal Domein in verschillende functies, waaronder die van teamleider. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor informatiebeveiliging en privacy binnen de gemeente Veldhoven.

Sinds 1982 ben ik getrouwd met Lia (een echte Oisterwijkse) en ben ik in Oisterwijk komen wonen. Wij hebben 3 kinderen, Bob (29), Fleur (27) en Max (23), die in december voor 2 jaar op Aruba gaat werken als marinier.

Ik tennis het hele jaar door bij Sla Raak, in de winter vind je me ook bij Il Cuore op de baan. Ik doe aan Spinning en Fitness bij HealthCity. Andere hobby’s zijn politiek en reizen naar warme oorden. Ook lees ik graag, maar dat doe ik vooral in de vakanties. Daarnaast heb ik jarenlang lesgegeven in opleidingen binnen de vervoerswereld en de Bestuursacademie (opleidingen voor ambtenaren). Ook heb ik een aantal maatschappelijke functies gehad, zoals penningmeester en voorzitter van de tennisvereniging Biezenmortel en ook lid en voorzitter van de Wmo-raad in Oisterwijk. Sinds 2012 ben ik politiek actief en wil op die manier een bijdrage leveren aan onze Parel in ‘t Groen.

Ik wil me de komende periode vooral inzetten voor het sociaal domein binnen de gemeente. Krijgt iedereen de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft ondanks de bezuinigingen die binnen het sociaal domein zijn doorgevoerd en krijgen we grip op de steeds oplopende kosten.

Namens PGB wil ik me daar sterk voor maken. Voor de inwoners, maar vooral ook samen met de inwoners. Dat is de Kracht van Samen!

Met vriendelijke groet,
Jan de Laat

  Terug naar de Kieslijst >>

Verkiezingen 2020:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
De stemlokalen zijn gesloten. Bedankt voor jullie stem!