7. Johan van den Brand

Een van dé gezichten van Samenwerking'95 ziet nieuwe energie bij jong en oud nu de samensmelting dichterbij komt. Wat hem betreft is Haaren ook in goede handen bij de lokale partij PGB!

Dag allemaal,

Als tweede kind uit een groot gezin, was het voor mij de meest normale zaak dat je flink mee aanpakte. Als zoon van ouders die daarnaast enorm maatschappelijk betrokken waren voor o.a. onderwijs, gehandicapten, kerk en ouderen, rolde ik vanzelf in het vrijwilligerswerk. Naast een baan in het basisonderwijs. Door de oprichting van een lokale politieke partij (Haarens Belang) in 1976, met actieve inwoners uit Haarense verenigingen, werd ik betrokken bij dorpspolitiek.

Voor die partij mocht ik commissielid (vanaf 1982)  en raadslid (vanaf 1990) in Haaren worden. In 1996 werd de gemeente Haaren uitgebreid met Esch en Helvoirt, een jaar later ook nog met Biezenmortel. Samenwerking’95 was toen mijn lokale partij. Ik bleef raadslid en was korte tijd wethouder. In 2010 kreeg ik de kans om fulltime
wethouder te worden voor o.a. het sociale domein, woningbouw en ruimtelijke ordening, duurzaamheid en milieu. Dat ben ik gebleven tot 2018.

De laatste jaren merk je dat het afbouwen is in Haaren en doorschuiven naar de nieuwe gemeente. Het was daarom vorig jaar een verademing om kennis te maken met de leden van Partij Gemeente Belangen in Oisterwijk. Een enthousiaste club. Leden die weten waar ze over praten, omdat ze goed voorbereid zijn. Met steeds de centrale vraag of de inwoners er toch wel bij betrokken zijn. Lokale politici die echt interesse hebben in de leefbaarheid in de dorpen. Een partij van verantwoordelijkheid nemen. Soms is dat heel lastig en niet leuk, maar door dingen samen te doen, kom je vaak een heel eind.

Deze zomer werd ik 65 jaar. Lang geleden een leeftijd waarop je naar het bejaardenhuis mocht, voor mij een moment om bewust te kiezen voorde komende jaren. Enerzijds genieten van lekker bezig zijn in de tuin en van wandelen en fietsen in de natuur. Van lezen en het volgen van de actualiteit van alledag. Maar vooral ook van onze 3 kinderen en zeven kleinkinderen.

En van politiek! Lokale politiek bij PGB. Met ervaren en ook jonge kandidaten. Uit alle dorpen en met heel verschillende achtergronden. En betrokken bij de inwoners, waardoor ik me heel graag met mijn Haarense ervaring in wil zetten voor PGB in mijn nieuwe gemeente. Samen met anderen, want de kracht zit in samen!

Met vriendelijke groeten,
Johan van den Brand

  Terug naar de Kieslijst >>

Verkiezingen 2020:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
De stemlokalen zijn gesloten. Bedankt voor jullie stem!