9. Jurgen Bogers

Als er iemand met een groen hart is, dan is het Jurgen wel. Duurzaamheid en oog voor het landschap zijn aan ons meest recente raadslid wel toevertrouwd.

Beste inwoner,

Mijn naam is Jurgen Bogers. Samen met mijn vrouw en twee dochters woon ik inmiddels alweer 11 jaar in Oisterwijk, in de Bunders. Na ruim 20 jaar Randstad keerde ik weer terug naar waar ik ben opgegroeid. In het dagelijks leven ben ik docent aardrijkskunde en nlt natuur, leven en technologie). Dat past prima bij mijn opleiding als geograaf.

Ik ben inmiddels al jarenlang politiek actief bij PGB en zit nu ruim een half jaar in de raad. Wat ik daarbij vooral belangrijk vind, is dat we luisteren naar de inwoners om te horen wat zij zien en vinden. Want als inwoner weet je het beste wat er speelt in jouw buurt. Of dat nu in Oisterwijk, Moergestel, Heukelom of Haaren is.

Specifieke aandacht gaat van mijn kant uit naar de (kwetsbare) natuur. Ik kan enorm genieten van de verschillende landschapstypen en daarbij behorende afwisselende begroeiing. Zeker nu we door de corona-crisis nog meer zijn aangewezen op onze eigen omgeving, wordt het nog duidelijker hoe belangrijk deze is. Juist daarom ben ik voor een goede balans in het buitengebied, het liefste tussen samenhangende natuur, hoogwaardige recreatie en duurzame landbouw.

Wat mij verder vooral bezig houdt, maar met mij ook veel inwoners, is dat er meer betaalbare en duurzame woningen worden gebouwd. Met speciale aandacht voor innovatieve woonvormen, die inspelen op de behoefte vanuit de samenleving.

Maar we moeten nu ook echt aan de slag met de uitvoering van de duurzaamheidsagenda. Denk daarbij aan minder afval produceren, stimuleren van zonnepanelen en groene daken en  maatregelen om natte en droge periodes beter het hoofd te kunnen bieden. Aan dit alles wil ik in de politiek mijn steentje bijdragen. En dat doe ik ook in mijn vrije tijd bij IVN en DEC-Oisterwijk. Op die manier help ik mee om ‘mens en natuur’ letterlijk en figuurlijk op de agenda te zetten. Samen kunnen we zorgen voor een leefbare toekomstbestendige gemeente!

Met groene groet,
Jurgen Bogers

  Terug naar de Kieslijst >>

Verkiezingen 2020:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
De stemlokalen zijn gesloten. Bedankt voor jullie stem!