3. Marieke Moorman

Met de komst van jongere leden, wordt de raad een betere afspiegeling van de maatschappij. En dat je meer ervaring hebt, hoeft niet altijd te betekenen dat je gelijk hebt... Marieke is nog lang niet klaar na 2,5 jaar in de raad!

Hallo allemaal!
 
Mijn naam is Marieke Moorman, ik ben 22 jaar en ik woon in Moergestel. In 2018 werd ik voor het eerst in de raad gekozen via voorkeursstemmen. Een supergrote verrassing, met een super grote uitdaging die ik meteen enthousiast ben aangegaan! 

Dat ik samen met een aantal andere ‘jongeren’ vorige keer in de gemeenteraad gekozen ben, betekent volgens mij iets. Meer en meer wordt de raad namelijk een afspiegeling van de samenleving, waarin zowel jong als oud als alles wat daar tussenin zit vertegenwoordigd wordt. En juist dat vind ik ontzettend belangrijk, omdat we dan zo dicht mogelijk bij de inwoner staan. Die moet ons namelijk altijd weten te vinden. En hoe diverser de raad, hoe diverser de inspraak die we krijgen!

Ikzelf sta natuurlijk dicht bij ‘jongeren’ binnen onze gemeente. De grote uitdaging die ik daar voorzie, is het wonen in onze kernen. Meer en meer ervaar ik en hoor ik van vrienden en bekenden hoe lastig het is om een passend huis te kopen in onze gemeente. Daarom is het zo belangrijk om te bouwen naar behoefte en niet alleen te kijken naar wat financieel het meest oplevert voor de gemeente. Want als straks al onze jongeren vertrekken, voor wie gaan we het dan nog doen?

Je kunt ervan uit gaan dat ik me de komende tijd in ieder geval samen met PGB, net als de voorgaande jaren, hard ga maken voor inspraak van de inwoners in onze plannen en het bouwen voor de jeugd.
 
Groet,
Marieke

Verkiezingen 2020:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
De stemlokalen zijn gesloten. Bedankt voor jullie stem!