2. Roel van den Bersselaar

Kom meer te weten over deze 'cijferaar' die met zijn gezin op het mooie KVL-terrein woont. Hij duikt niet alleen in de getallen, maar heeft ook oog voor het Sociaal Domein. Hij gaat graag het gesprek aan met de inwoners.

Beste inwoner, 

Ik ben geboren en getogen Oisterwijker en vind het belangrijk dat Oisterwijk de mooie, fijne gemeente blijft die het nu is. Door raadslid te zijn en te worden kan ik daar zelf ook aan bijdragen en dat vind ik belangrijk.

In het dagelijks leven ben ik mede-eigenaar van een adviesbureau dat vooral gemeenten adviseert over de inrichting van de organisatie, over financiële vraagstukken, het sociaal domein en nog veel meer. Daarvoor heb ik 12,5 jaar als accountant van voornamelijk gemeenten gewerkt en heb ik ook de opleiding tot registeraccountant met succes afgerond. Daarnaast ben ik ook voorzitter van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van stichting BOOM, waar de scholen in onze gemeente onder vallen. Verder ben ik penningmeester bij de stichting Maaltijdexpres Brabant, een stichting die maaltijdvoorziening verzorgt voor ouderen en kwetsbare mensen in onze samenleving. In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin op pad of genieten van een middagje op een terras in Oisterwijk, zodra dat weer mag.

Met mijn achtergrond als accountant is het niet zo gek dat ik mij vooral bezighoud met de financiën van onze gemeente. Dat is de afgelopen periode een hele uitdaging geweest doordat de gemeenten vanuit Den Haag veel te weinig geld krijgt voor alle zorgtaken die we erbij hebben gekregen. Zorgen dat er voor iedereen die dat nodig heeft ook zorg beschikbaar is, zonder dat we ergens anders iets moeten inleveren is de uitdaging voor de komende periode, waar ik graag aan bijdraag!

Onze inwoners zijn de beste deskundigen als het gaat om het leven in Oisterwijk. PGB vindt dat er meer naar onze inwoners geluisterd mag worden en dat er meer met de inwoners dan over de inwoners gediscussieerd mag worden. Luisteren betekent niet automatisch gelijk geven. Soms zijn er impopulaire besluiten nodig, maar dan moeten wij dat ook kunnen en durven uitleggen. Dat betekent ook dat je het niet altijd eens bent met een besluit, maar dat is niet erg. Zolang we maar met elkaar in gesprek gaan en niet over elkaar.

Vriendelijke groeten,
Roel van den Bersselaar

  Terug naar de Kieslijst >>

Verkiezingen 2020:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
De stemlokalen zijn gesloten. Bedankt voor jullie stem!